fbpx

OVER ONS

JustUniek is een handelsonderneming gespecialiseerd in handgemaakte houten mozaïeken. Wij importeren onze mozaïek producten van fabrikanten in het Midden-Oosten.

Naast mozaïek bieden we ook andere producten aan die perfect zijn voor huis- en kantoor decoratie.

Onze klanten zijn consumenten en retailers van Nederland en andere Europese landen.

Damascene mozaïek
Houten mozaïek ingelegd met parelmoer is een van de unieke en onderscheidende erfgoed ambachten in Syrië en het Midden-Oosten.
Mozaïek is een oude Syrische kunst die meer dan 300 jaar diep in de geschiedenis van Damascus zit. In het begin van de 19e eeuw bestond mozaïek in de huizen van bijna alle gevestigde Syrische families, waarna het een vertrouwd decor werd in presidentiële paleizen over de hele wereld. Mozaïek is een handgemaakte kunst van het enten van hout met parelmoer, zilver of ivoor. Mozaïek maakt gebruik van verschillende houtsoorten, waaronder walnoot, beuken, olijf en andere houtsoorten, door geometrische vormen, rechthoeken, vierkanten, zeshoeken en driehoeken te manipuleren om tot unieke stukken te komen. Ondanks de technische ontwikkeling is damascene mozaïek nog steeds volledig handgemaakt en van hoge artistieke waarde.

Altijd de Beste Kwaliteit
Asset 5@3X
Beste kwaliteit
Over Ons Justuniek
Beste aanbiedingen
Over Ons Justuniek
Veilige betalingen
Scroll naar boven